Årsboken från Gutabygd jubilerar

Årsboken Från Gutabygd jubilerar

Från Gutabygd 2019 kommer att bli en jubileumsutgåva. Det är 40 år sedan Gotlands Hembygdsförbund gav ut sin första årsbok. Detta ska vi fira genom att ha ”Hembygd” som tema för årsboken 2019. Vi kommer på olika sätt att spegla detta för oss, inom hembygdsrörelsen, så centrala begrepp.

Som ett inslag i boken vill vi erbjuda alla hembygdsföreningar på Gotland att lyfta fram en sak som ligger hembygdsföreningen varmt om hjärtat och som säger något om den egna hembygden. Eftersom det finns många hembygdsföreningar och platsutrymmet är begränsat i boken, får varje hembygdsförening en halv till en sida till sitt förfogande. Då ryms en bild och en kort text. Det kan till exempel handla om ett föremål, en verksamhet, en byggnad eller en plats i socknen som betyder mycket för hembygdsföreningen. Vi behöver ert underlag senast den 1 december.

Vi räknar med att Från Gutabygd 2019 kommer att släppas i maj nästa år.

Kanske har ni någon idé till en större artikel som kunde passa i årsboken 2019 med tanke på temat ”Hembygd”? Kontakta mig i så fall snarast, så får vi diskutera saken! Än finns utrymme till förfogande.

Med hopp om många intressanta och roliga inlägg. För redaktionskommittén

Annika Melin
070 – 543 26 26
info@annikamelin.se

Rulla till toppen