Styrelsen informerar

Styrelsen informerar

Hej alla medlemmar i Hejde sockenförening!

Var det någon av er medlemmar som märkte att det var ett cykellopp som genomfördes i Hejde med omnejd i går? För mig var loppet ytterst påtagligt eftersom jag själv deltog. Deltagandet var i den kortaste sträckan, 33 km, som av arrangören något vanvördigt kallades “barnslingan”. Nåväl, det var skönt med lite lokalkännedom när regnet försvårade sikten och geggamojan lade sig som en film på glasögonen. Vi var några från Hejde som deltog, nästa år ska vi nog kunna bli fler. HSF kommer nästa år att påminna er i god tid ifall någon vill cykla med!

Vi i styrelsen har återigen träffats efter ett sommaruppehåll. Vi tog oss an styrelsearbetet där vi slutade i juni, uppdaterade varandra om vad vi genomfört på varsitt håll under sommaren och luftade även ytterligare idéer inför hösten. Det har hänt lite saker i Hejde även under denna pandemisommar.

Vi genomförde en bejublad Loppissafari första helgen i juli med många besökare i Hejde och med välbesökt kaffeservering i bygdegården. Medlemmar har hjälpt till med allehanda fix vid bygdegården och vattensågen. På föreningens bankkonto har beloppet ökat. Här nedan följer en kortare redogörelse för vad styrelsen arbetar med för närvarande:

I bygdegården har det påbörjats en uppgradering av ljudet. Uttag för anslutning av dator med HDMI-kontakt samt vägguttag med USB-kontakter är installerade i scenens framkant. Vidare har anslutning av TV och DVD förenklats så att anläggningen blir enklare att använda. Planering pågår att även skaffa ny förstärkare och nya högtalare. Vårt mål är att ljudet ska fungera, tillsammans med bildvisning, på ett mycket användarvänligt sätt.

Vi har startat arbetet med energieffektivisering, med hur vi ska minska kostnader för el genom att minska förbrukningen. Möte med Region Gotlands energirådgivare och andra aktörer är planerade under hösten. Vi planerar även att söka bidrag för att bekosta aktörers uträkningar och konsultationer.
En komplettering av antalet stolar är planerat. Stolarna ska vara av samma modell som finns i dag. Vi inhämtar just nu offerter och ska även här undersöka vilka stöd vi kan söka för att göra kostnaden lägre för föreningen.
Dammlucka vid sågen renoveras och förses med glidskenor så att det ska bli mindre tungt att öppna och stänga luckan när vattenflödet ska regleras.

Kommande aktiviteter att hålla utkik efter är:

● Vandring Roma – Dalhem söndag 5 september
● Konsert med Julia Bergwall m fl den 5 november (troligt datum).
● Vinprovning i slutet av oktober
● Renoveringsdag under hösten.

Kom gärna med förslag på fler aktiviteter! Vi i styrelsen hjälper gärna till med att iscensätta dem.

Tack för ordet!
Jenny Franzén
Ordförande i Hejde sockenförening

Rulla till toppen