Julhälsning från styrelsen

Julhälsning från styrelsen

Hej!

Det är inte så länge sedan förra nyhetsbrevet men med tanke på de stundande högtiderna skickar vi ett till.

I styrelsen har vi mestadels kommunicerat via telefon och mejl sista tiden och inte haft något styrelsemöte i december.  I undantagsfall fungerar det bra att kommunicera på distans för att uppdatera sig om ekonomi, medlemsläget och andra åtaganden. Vi går mot ett år som visar plus i ekonomin och där vi genomfört både stora och små planer i föreningen. Nya medlemmar har tillkommit och vissa har tragiskt fallit ifrån, bevarade i våra minnen.

Dock är det inte riktigt dags att avsluta verksamhetsåret ännu, vi har tid på oss till årsstämman. Många stämmor genomförs i rådande tider digitalt men det är inte så troligt att vi gör ett sådant årsmöte, då det inte är helt förenligt med vår önskan att alla medlemmar ska kunna använda sin rösträtt. Alla våra medlemmar har ju inte tillgång till dator eller internet. Men det får bli en senare fråga under senvintern, vi återkommer förstås.

Jag frågade styrelsemedlemmarna om de har upplevt något positivt med restriktionerna denna höst. Och ja, några saker har varit oväntade men bra! Mattias är glad över att ha kunnat jobba hemifrån. Det bidrar till att han lär känna bygden än mer, exempelvis via jaktlaget och i arbetet med sockenboken. Victoria passar på att renovera salen, just för att det inte ska genomföras några stora släktkalas närmaste tiden…

Pär-Håkan gläds åt en hel del trots att det också känns tungt på många vis. Positiva saker som händer i bygden är att vi kan röra oss fritt i skog och mark, att belysningen lyser fint i bygdegården och att sammanhållning och hjälpsamhet råder. Pär-Håkan framhåller också att det finns tid att ta del av det stora utbudet som finns inom tv-världen såsom ovanligt bra adventskalender och det bästa luciaprogrammet på länge. Utbudet innehåller även konserter samt föredrag att lyssna på både via radio, tv och poddar. 

Det för mig in på min egen oväntade men positiva nya vana (nåja); via internet tar jag balettklasser här i köket med världens alla danskompanier som sällskap. Det är till stor glädje för familjen också vill jag lova! Sist men inte minst sänder Carina en tacksamhetens tanke över allt vi faktiskt har, mat på bordet, tak över huvudet och en fantastisk natur att njuta av. Morgondagen är årets mörkaste, men redan på tisdag går vi mot ljusare tider igen!

Med hopp om att ni alla får några fina stunder i helgerna som kommer.

Vi önskar er en God jul och Gott nytt år!

Hejde sockenförening genom Jenny Franzén, ordförande

Rulla till toppen