En fin adventstid önskar styrelsen

Hej i härliga hösten!

Jag fullkomligen ääälskar november! Det kanske låter provocerande för vissa men jag menar att det är det härligaste tiden på året. Anledningen är att allt liksom blir bonus. Skiner solen så blir man glad, om det stormar är det mysigt att sitta inne och kura med tända ljus. Blir man bjuden på något roligt så är det upplyftande men om inte, det gör lika gott att sova bort några nattimmar extra i mörkret och vakna utvilad nästa morgon. Lagas det lite trist mat till kvällen kan man skylla på att det är ju ändå bara november. Om vi däremot lyxar till det säger vi ”Åh, så bra vi kan ha det i blöta och kalla november”!

I HSF råder inget höstmörker, det vill jag lova. I styrelsen har vi bra klimat med hög och klar luft, dessutom ljumma vindar som leder oss i medvind. Vi har flera olika projekt på gång, till vilka vi fått bidrag av Leader Gute. Det första rör förbättring av ljus och ljud samt användarvänlighet av desamma. Det andra projektet gäller konsultuppdrag för utredning angående minskade energikostnader i bygdegården. Just nu ansöker vi dessutom om en förbättring av lokalen i form av fler stolar. Vi har också sökt och fått drygt 15 000 kronor i statligt coronastöd till föreningen. Detta stöd fördelades via Bygdegårdarnas Riksförbund Gotland.

Sedan restriktionerna släppt har vi haft något som liknar en konsertserie i bygdegården. Julia Bergwall med musiker gästade oss fredagen den 5 november och Annika Fehling trio kommer nästa fredag (3 december). Till julbordet har vi glädjen att bjuda på stämningsfull musik framförd av Fredrik Willstrand med kompband. Vi kommer också att arrangera nyårskonsert på nyårsdagen där vi sänder SVT:s program från Wien, men innan dess ska vi försöka utmana Väte på mästerskap i drikkebryggning.

Dessvärre har vi haft två skadetillfällen under hösten. Det största var att vatten trängt in i bygdegårdens källare. Vi har nu fått bort vattnet men det återstår arbete med att röja ut det som är skadat samt att rapportera kostnaderna till försäkringsbolaget. Vi behöver också gräva upp dräneringsledning så att detta inte inträffar igen. Vid Rannbas har vinden har ställt till det så att ett träd rasade och slog sönder ett antal tegelpannor på kojan. Vi har fått tag på begagnat tegel och återlagt detta. Tack till alla er som hjälpt till i båda fallen!

Vi kommer också att göra en del mindre inköp och förbättrande åtgärder till bygdegården. Inköp av fler kaffekoppar, stora kastruller och uppläggningsfat sker inom kort. Ny blandare till köket och översyn av vattenledningar runt hydroforen är också planerat innan årsskiftet.

Välkomna på våra aktiviteter framöver: 

Ljus i mörkret med Annika Fehling Trio den 3 december kl. 19.

Vårt populära Julbord bliver den 11 december kl. 12.

Drikketävling med Väte planeras till den 28 december.

Nyårskonsert den 1 januari kl. 11.

Med detta informationsbrev önskar jag och övriga styrelsen er en fin kommande adventstid.

Jenny Franzén

Ordförande

Rulla till toppen