Ifall mailet ser konstigt ut trycker du här för att läsa det i din webbläsare!



Vi har några platser kvar till Vinprovningen den 21/9!

Lördagen den 21 september kl 18.50 träffas vi och provar några australienska viner!

Efter vinprovningen intager vi en gemensam middag.

280 kr/person

Vi har förlängt anmälningstiden till den 18 september, anmälan görs till Göran Gomer, 24 31 03 eller direkt via hemsidan www.hejde.org.

Tryck här för att anmäla dig direkt på hemsidan - >




Occupy bygdegården den 20-21/9

Kom och upptäck Hejdes Bygdegård som kommer att vara fullproppad med spännande spel, pyssel, filmer, musik, skateboards och glada människor! Fredagen den 20.e September klockan 14.00 är det premiär för Occupy Bygdegården i Hejdes Bygdegård och på lördagen startar vi redan klockan 10.00. Kom!

Occupy bygdegården är ett projekt skapat av Bygdegårdarnas riksförbund och Vi Unga Stockholm och Gotland. Projektet syftar till att inspirera unga på den Gotländska landsbygden att aktivera sig lokalt. Genom att lyfta upp de möjligheter som finns i den lokala bygdegården vill projektet skapa förutsättningar för en ökad föreningsaktivitet bland unga på Gotland. Det gör vi till en början i form av en turné med Occupy bygdegården i ett antal bygdegårdar och skolor runt om ön. Där vill vi inspirera till en fortsatt kontakt som innefattar läger och utbildningar där man får verktygen att växa och kanske våga utveckla en dröm man har.

Projektet Occupy bygdegården har två tydliga målgrupper. En är de unga och unga vuxna. Den andra målgruppen som är av stor tyngd även den är de idag aktiva i bygdegårna runt om på ön. Vi vill förändra den bild som idag kan finnas hos många, att bygdegården endast ägnar sig åt verksamhet som riktar sig mot vuxna och den äldre generationen. En del i projektet kommer ägna sig åt att utbilda aktiva i bygdegårdarna att kunna ta emot och förvalta de yngres ideér när de söker stöd och information.




Filmkväll för barn 20/9

När? Fredagen den 20 sept Kl. 19.00
Var? Hejde Bygdegård

Arthur och minimojerna
- ett varmhjärtat och fartfyllt äventyr.
Lämplig från 7 år.
Vi bjuder på popcorn och saft.

Välkomna!




Ny hemsida www.hejde.org

För att möta nya förutsättningar och ligga i framkant med tekniken har vi lagt ut en ny hemsida. Med den nya hemsidan har vi kunnat lägga till fler funktioner som en utökad aktivitetskalender samt ett komplett publiceringsverktyg vilket innebär att det är fler i föreningen som kan uppdatera.

www.hejde.org




Senaste sågbladet

Sågbladet NR 5 September - December 2013

Läs det femte numret av sågbladet!


Sågbladet sept-dec 2013 (3,1 mb)




Vill du hjälpa till vid föreningens aktiviteter?

Nu kan du anmäla dig direkt på hemsidan, tryck här

Ifall du anmäler dig kommer vi ta kontakt med dig när en aktivitet ska äga rum och fråga ifall du vill hjälpa till.




Glöm inte att besöka vår hemsida www.hejde.org för senaste information. Tipsa gärna andra om vår förening och att de som inte redan är medlemmar kan bli det via vår hemsida.



Om Nyhetsbrevet och Sågbladet

Sågbladet

Bladet tar upp aktiviteter och händelser som sker i Hejde socken och har ersatt lösbladsutskicket från Hejde sockenförening. I bladet ges utrymme för andra föreningar och organisationer i socknen att skriva om sina aktiviteter. Lokala företag kan annonsera i bladet och det finns också en medlemssida där Hejdebor har utrymme att skriva hälsningar och gratulationer, efterlysningar och upplysningar m.m. Sågbladet ges ut 3 ggr/år.

Nyhetsbrevet

Som en påminnelse inför en aktivitet eller information mellan utgivningar av Sågbladet skickas vårt nyhetsbrev via e-post ut. För att spara tid och miljö har vi valt e-post som vår huvudsakliga kommunikation med föreningens medlemmar. Du styr själv ifall du vill ha nyhetsbrevet eller ej. Ifall du inte har fått något nyhetsbrev, eller inte vill ha? Kan du trycka på Nyhetsbrev och av eller påanmäla dig. Alla nya medlemmar får per automatik Nyhetsbrevet och måste själv aktivt avregistrera sig ifall man inte vill ha utskicken. Ifall du avregistrerar dig kommer du missa information om föreningens aktiviteter.



Följ oss på Facebook



Om Hejde Sockenförening
Hejde Sockenförening bildades 2009 genom en sammanslagning av Hejde Bygdegårdsförening och Hejde Hembygdsfölrening.

Föreningen har som ett av ändamålen att vårda och synliggöra hembygdens kultur och miljö så att den blir en naturlig grund för ett gott liv.